Lichtstraat glas - Realisatie Tielt


Lichtstraat glas - Realisatie Izegem


Lichtstraat glas - Realisatie Evergem


Lichtstraten en Lichtkoepels

Lichtkoepels zijn structurele oplossingen om daglicht in woon- en leefruimtes toe te laten. Als verschillende beglazingselementen worden gekoppeld spreken we over lichtstraten.

Zo bestaat de mogelijkheid om natuurlijk licht binnen te brengen op plaatsen in de ruimte waar ramen onvoldoende licht bieden. Door de oriëntatie op het platte dak geven lichtstraten en lichtkoepels een veelvoud aan licht in vergelijking met verticale beglazing (ramen). Lichtkoepels en lichtstraten worden steeds geplaatst op een waterdichte opstand. Dit is van groot belang om een waterdichte montage te kunnen garanderen.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen koepels en lichtstraten in glas en deze met kunststofbeglazing.

Kunststofbeglazing heeft als voordeel dat het budgetvriendelijke oplossingen biedt. Deze materialen worden voornamelijk toegepast in industriële omgeving. Op vlak van isolatie kan vandaag al heel wat in kunststof. Opengaande elementen kunnen meestal geïntegreerd worden.

Glas en aluminium hebben het onmiskenbare voordeel van duurzaamheid. Op vlak van isolatie worden de strengste normen behaald. Onderhoudsvriendelijk en inbraakveilig! Deze materialen worden vaker gebruikt in de residentiële woningbouw en kantoren. Kan naar wens gelakt en afgewerkt worden in elk Ral-kleur, ook voor maritieme - of stadsatmosfeer. Opengaande elementen kunnen in de meeste lichtstraten geïntegreerd worden.

We helpen u graag in het maken van de juiste keuze.